מרכז משמעו"ת
מרכז משמעו"ת - מורשת, שואה, מסורת ערכים ותקומה
מנהלת המרכז: ד"ר לאה גנור
מרכז משמעו"ת פועל משנת 1994 בקריית מוצקין כמרכז חינוך עירוני, בשיתוף משרד החינוך. בפעילויות המרכז, העוסקות בתוכני מורשת, שואה, מסורת, ערכים ותקומה, מושם דגש רב על תוכניות חינוכיות בין תחומיות המאגדות בתוכן תחומי תוכן ערכיים מגוונים הנוגעים להווייתנו כיהודים וכישראלים. תוכניות הלימודים במרכז עוסקות בסוגיות רלוונטיות של העם היהודי במדינת ישראל לאור העבר, ההווה והעתיד.
לפעילויות המרכז מגיעות קבוצות מגוונות: תלמידים, משלחות מחו"ל, מורים, חיילים, ניצולי שואה וקהילה. בשנה"ל תשנ"ו הוענקה למרכז תעודת הצטיינות בכנסת על ידי יו"ר הכנסת דאז הפרופ' שבח וייס, מטעם הקרן לזכרו של גדעון האוזנר, התובע במשפט אייכמן, לעידוד תלמידים להנצחת קורבנות השואה באמצעות כתיבת עבודות. בשנה"ל תש"ס הוענק פרס "איש החינוך" מטעם "יד ושם" למנהלת המרכז, ד"ר לאה גנור.
במרכז מתקיימת התוכנית "נוער למען זיכרון השואה" בשיתוף מנהל חברה ונוער לתלמידי כיתות ט' מחטיבות הביניים בקריות.
בין המרכז וצה"ל מתקיים קשר רצוף. זה מספר שנים מתקיים טקס משותף "פרח לניצול" בשיתוף מאות ניצולי שואה וחיילים. פרויקט "אימוץ ניצולים" על ידי צוערי קורס חובלים בהנחייתו המקצועית של צוות מרכז משמעו"ת מהווה את גולת הכותרת של עבודת המרכז בשיתוף פעולה על צה"ל.
"אני מאמין" של המרכז:
- חיזוק המורשת והזהות הישראלית-יהודית
- חינוך לערכי ציונות ודמוקרטיה
- הנחלת תודעת השואה, הגבורה והתקומה על משמעויותיה
- עידוד לשותפות באחריות על המשך דרכה ועל עיצוב אופייה של החברה הישראלית
אופן הפעילות
פעילויות המרכז מתקיימות בשעות הבוקר ואחה"צ, וכוללות: ימי עיון, סדנאות ומפגשים עם ניצולי שואה. כל הפעילויות מועברות בדרך חוויתית ומגוונת בתערוכות מתחלפות ובעזרת אמצעים אור-קוליים.
צוות המרכז:
צוות המרכז הוגה, מפתח ומיישם את התוכניות החינוכיות הנלמדות במרכז ולשם כך עורך השתלמויות רבות בנושאי המרכז ובתחומי פיתוח ויישום תו"ל.
נושאים מרכזיים:
- ערכים ומנהיגות
- פרשיות עלומות בתולדות העם והמדינה
- הנחלת זיכרון השואה בצה"ל,
- מורשת "מתקומה לשחקים"
- ילדות ונעורים בשואה.
- התמודדות וקיום יומיומי בשואה
- האדם בצל המוות
- הדמוקרטיה וזיכרון השואה
- אנטישמיות והכחשת שואה
- נאציזם והעולם היהודי
- זהות יהודית-ישראלית
- מדינת ישראל בראי החזון